Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Οι αμετανόητοι


Οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν ,με τους φόρους τους, την κρατική τηλεόραση για να ακούν την προπαγάνδα της "προοδευτικής" οικονομικής ορθοδοξίας. Απόδειξη η καινούργια εκπομπή της ΝΕΤ, "Οι 27 της Ευρώπης".

Στο πρώτο επεισόδιο, που ασχολήθηκε με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, με τον εύγλωττο τίτλο "Οι Αμετανόητοι" , οι τηλεθεατές είχαν την τύχη να ακούσουν, για άλλη μια φορά , χωρίς αντίλογο , όλα τα κλισέ της "κεϋνσιανής"-"προοδευτικής" αφήγησης της κρίσης, που μονοπωλούν άλλωστε στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. : οι "άπληστοι καπιταλιστές" , οι ευθύνες του "αχαλίνωτου φιλελευθερισμού", η κρατική παρέμβαση σαν λύση για όλα τα προβλήματα, οι καθαγιασμένες κρατικές δαπάνες, η "ανάλγητη" Δεξιά που της περικόπτει, τσιτάτα του Πολ Κρούγκμαν και βέβαια ο απαραίτητος Ντανιέλ Κον-Μπεντίντ. Η περιγραφή του επεισοδίου από το μπλογκ της εκπομπής μιλάει από μόνη της :

"...μετά το πρώτο σοκ η "σχολή του Μάντσεστερ" επέστρεψε δριμύτερη. "Η αγορά θα μιλήσει και θα λύσει όλα τα προβλήματα", λένε πάλι οι θιασώτες του "αόρατου χεριού". Η Ευρώπη εξήγγειλε κάποια δειλά μέτρα ελέγχου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και των τραπεζών, αλλά το μόνο που φαίνεται να υπηρετεί με ευλαβική συνέπεια και πάθος είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, που ξεκινά πάντα από περικοπές των κοινωνικών δαπανών και φτάνει μέχρι τα σχέδια για τον αποκλεισμό κρατών-μελών ή εστω τον υποβιβασμό τους σε μια “δεύτερη κατηγορία”. Τα παραδείγματα της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Ουγγαρίας αλλά και της Γερμανίας είναι χαρακτηριστικά. Εκεί ταξίδεψε μεταξύ άλλων η πρώτη εκπομπή των "27 της Ευρώπης" προσπαθώντας να προσφέρει κάποια ερεθίσματα στην δημόσια συζήτηση γύρω από το γιατί δε μπορούμε να "βάλουμε μυαλό"."

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την κατακλείδα της περιγραφής. Στη χώρα που ο κρατισμός την κατέστρεψε περισσότερο από κάθε άλλη στον Δυτικό Κόσμο, κάποιοι πραγματικά δεν λένε να "βάλουνε μυαλό".

2 σχόλια:

Chrysotheras είπε...

...δεν πειράζει, αργά ή γρήγορα θα "βάλουνε μυαλό", καθώς ενώ ο Τιτανικός έχει πάρει ήδη επικίνδυνη κλίση, όλοι ετούτοι οι πάσης απόχρωσης κρατιστές ευημερίας (fair weather welfare statists) του γλυκού νερού, τσακώνονται για τη διευθέτηση των καρεκλών και τραπεζιών στο κατάστρωμα...

gryphon είπε...

Μόνο αυτή η εκπομπή είναι?.Εδώ εξακολουθεί νά προβάλλεται ακόμα τό "Σάν Σήμερα" κάποιου Παπαδοπουλου αν δέν κάνω λάθος πού μάς βομβαρδίζει χρόνια μέ οκτωβριανές επαναστάσεις τόν Κάστρο τόν "μεγάλο δημοκράτη" Τρότσκι κλπ.
Πρόσφατα ξανάφεραν καί τόν Μπαξεβάνη πού έφερνε τόν μισέλληνα Δήμου νά μιλήσει γιά τήν επανάσταση τού 21.Μιά σφηκοφωλιά σκληροπυρηνικών παχυλά αμοιβόμενων αριστερών είναι η ΕΤ.

Δημοσίευση σχολίου