Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Αντιτίθεστε στην λαθρομετανάστευση επομένως είσθε φασίστες


Οι δύο νέοι δήμαρχοι, Καμίνης και Μπουτάρης, έδωσαν συνέντευξη στην οποία παραδέχθηκαν ότι η λαθρομετανάστευση είναι εκτός ελέγχου και ότι τα σύνορα της χώρας πρέπει να κλείσουν για τους λαθρομετανάστες. Αμέσως κατηγορήθηκαν ως φασίστες. Με ποια λογική; Φαντάζομαι με την ίδια λογική που μέχρι τώρα κατηγορούσαμε κάποιον που αντιτασσόταν στο μεγάλο και σπάταλο κράτος ως αντιλαϊκό στοιχείο.

Επίσης την Κυριακή που πέρασε διοργανώθηκε συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα με το μήνυμα “Η τέχνη ενώνει. Λέµε όχι στις ακρότητες και στη µισαλλοδοξία” όπως είπε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μαύρος. Πρόσθεσε ο κ. Μαύρος ότι “Θέλω το Μέγαρο να είναι παρόν σε ευαίσθητες περιοχές, κοντά στον κόσµο, κοντά στους νέους”. Αν νομίζει ο κ. Μαύρος ότι το πρόβλημα στον Άγιο Παντελεήμονα δημιουργήθηκε λόγο ακροτήτων και μισαλλοδοξίας τότε το Μέγαρο πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από συναυλίες σε ευαίσθητες περιοχές γιατί δεν είναι καθόλου “κοντά στον κόσμο.”

Ίσως θα ήταν ωφέλιμο αν ο κ. Μαύρος αποφάσιζε να μείνει δοκιμαστικά στον Άγιο Παντελεήμονα για ένα εξάμηνο, μετά θα ξέραμε και θα ήξερε και ό ίδιος να μην επαναλαμβάνει άκριτα την μπαρουφολογία των Ελλήνων που βιώνουν το δράμα της λαθρομετανάστευσης από μια συνήθως πολυτελή απόσταση ασφαλείας.

Κάθε φορά που εκφράζεται η άποψη για πάταξη της λαθρομετανάστευσης, αμέσως οι υπέρμαχοι της υπάρχουσας τάξης χάους, ανακοινώνουν ότι αυτή η άποψη είναι ρατσιστική, εθνικιστική, φασιστική κτλ. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι την σιωπή των διαφωνούντων έστω και αν δεν ξέρουν τα πραγματικά τους πιστεύω και κίνητρα. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που κατηγορούν τους άλλους για φασισμό χρησιμοποιούν νυχθημερόν φασιστικές μεθόδους για να επιβάλουν την απόλυτη σιωπή σε ένα καίριο πολιτικό θέμα. Η θέση τους είναι απλή και ξεκάθαρη: ή συμφωνείτε με εμάς ή είσθε το χειρότερο και πιο ακραίο στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν θα πιστέψουν την κατηγορία κατά Καμίνη και Μπουτάρη ότι είναι φασίστες. Θα τους καταλογισθεί όμως το βρώμικο κίνητρο ότι απλά θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά συγκεκριμένων ψηφοφόρων. Αν βέβαια οι Καμίνης και Μπουτάρης προερχόντουσαν από το χώρο της δεξιάς τότε ο “φασισμός” τους θα ήταν αυταπόδεικτος.

Με τέτοιο επίπεδο πολιτικού διαλόγου και μετά αναρωτιόμαστε πως φθάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Ακολουθεί το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης Καμίνη και Μπουτάρη. Φυσικά ο απαράδεκτος τίτλος που έχει δοθεί σε αυτό το video είναι η επιλογή αυτού που το ανάρτησε, ένας με το ψευδώνυμο evonymos8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ποιους κατηγορήθηκαν ως φασίστες? Χρειάζεται και μια στοιχειώδης, σοβαρή τεκμηρίωση. Αλλιώς τέτοιες χοντράδες χωρίς στοιχεία παραπέμπουν στον Goebbels.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης πρέπει να την κάνει το κράτος... Άρα, εκεί χρειαζόμαστε το κράτος. Φιλελεύθεροι όπου μας παίρνει, λοιπόν

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 3.12
Δεν συμμερίζομαι αρκετές από τις απόψεις που ανεβαίνουν στο blog, αλλά ας μην τα μπερδεύουμε. Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει κατάργηση του κράτους. Αυτό μάλλον θα οδηγούσε σε ζούγκλα.

EyeDoctor είπε...

O evonymos αναρτά στο you tube βίντεο των πολιτικών του ΛΑΟΣ. Επομένως το "Φασιστικές" (σε εισαγωγικά) είναι προφανώς ειρωνικό.

byron είπε...

Η συναυλία στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα ήταν επίδειξη δύναμης και ιδεολογικής κυριαρχίας των κυβερνόντων απέναντι στους "αντάρτες" που έδωσαν 20% στη Χρυσή Αυγή.

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Απλώς να σημειώσω ότι σε τελική ανάλυση το θέμα της 'λάθρομετανάστευση' είναι σχετικό.
Το 2005 ένας Ρουμάνος και ένας Βούλγαρος που θα έμπαιναν στη χώρα χωρίς τα σωστά χαρτιά θα θεωρούνταν λαθρομετανάστες. Σήμερα μπαίνουν με το διαβατήριο τους και θεωρούνται μόνιμοι.
Αν πήγαινα τη δεκαετία του 70 στο Λονδίνο μπορεί να με θεωρούσαν λαθρομετανάστη, πήγα το 96 και ήμουν νόμιμος.
Αν αύριο η Ελληνική κυβέρνηση έρθει σε συμφωνία με το Ιράκ και το Πακιστάν για ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, θα νομιμοποιηθεί η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών σε μία νύχτα.

Μήπως τελικα το κράτος κάνει τους λαθρομετανάστες;
Μήπως πριν κατηγορήσουμε κάποιον για λαθρομετανάστη θα πρέπει να δούμε πόσο λογικός είναι ο νόμος που τον ορίζει ως λαθρομετανάστη;

Ανώνυμος είπε...

Και αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν τρολευ κυριε Χαραλαμπους. Βγαλτε απο μεσα σας και πειτε. Ειμαι υπερ της λαθρομεταναστευσης, μην καταπιεζεστε.

Ανώνυμος είπε...

"θα πρέπει να δούμε πόσο λογικός είναι ο νόμος που τον ορίζει ως λαθρομετανάστη"

Και πόσο λογικός είναι ο νόμος που μετά από μερικά χρόνια τον νομιμοποιεί και του δίνει ιθαγένεια.

Δημοσίευση σχολίου