Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Η εβδομάδα του ΠΑΣΟΚ vs. ΠΑΣΟΚ


Στην τριακονταετία που τώρα φτάνει στο τέλος της, το ΠΑΣΟΚ έσπερνε κεκτημένα, ειδικά επιδόματα και όλα τα συναφή της λεγόμενης “φιλολαϊκής” πολιτικής. Τώρα που οι “κακοί τραπεζίτες” δεν θέλουν πλέον να χρηματοδοτούν τον εν Ελλάδι σοσιαλιστικό παράδεισο, ήρθε η ώρα του θερίσματος.

Από τα Νέα:

“Ηδη, στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι δεν θα περάσει αναίμακτα μια τέτοια απόφαση. «Και νέα μείωση μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οποτεδήποτε κι αν επιχειρηθεί, θα γίνει αφού πρώτα πέσουν κορμιά», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, του πιο ισχυρού συνδικάτου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ.”

“Αλλες φωνές πιο ακραίες προειδοποιούν με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις μονάδων και έξοδο σταθμών από το σύστημα. «Θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι», διαμηνύουν οι συνδικαλιστές τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και ότι οι ημέρες μέχρι και την Τρίτη είναι κρίσιμες.”


Αναρωτηθείτε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συνδικαλιστές μπορούν να μιλούν με τόση αλαζονεία; Σκεφτείτε ακόμα πως θα πρέπει να αισθάνεται ένας απολυμένος του ιδιωτικού τομέα όταν ακούει τους κυρίους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να διαμαρτύρονται για αμοιβές, που ακόμα και με τις προτεινόμενες μειώσεις, θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έπαιρνε ο ίδιος όταν ακόμα εργαζόταν.

Πέρα από τα χρέη, την αποβιομηχάνιση, τον γενικότερο οικονομικό μαρασμό, όλοι όσοι εναντιώνονται στον κρατισμό θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μιλούν για το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος: την απίστευτη κοινωνική αδικία.

Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το βαθύ ΠΑΣΟΚ στους δρόμους. Δεν θα είναι κάτι το πρωτοφανές. Κατά την διάρκεια της τριακονταετίας όσο αυξανόταν ο κρατισμός τόσο αυξάνονταν οι “αγώνες” και η ένταση τους. Γιατί όσο περνούσε ο χρόνος ακόμα περισσότερες ομάδες συμφερόντων καταλάβαιναν πως κερδίζεται ένα μεγαλύτερο μέρος της πίτας.

Η διαφορά είναι ότι τώρα ξέρουμε επακριβώς γιατί γίνονται αυτές οι διαμαρτυρίες. Παλαιότερα απλά ακούγαμε γενικολογίες του τύπου δίκαια αιτήματα κτλ. Οι συνδικαλιστές και τα ΜΜΕ δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβείς, π.χ. η χθεσινή διαδήλωση είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί επίδομα έγκαιρης προέλευσης στους (βάλτε όνομα ομάδας συμφερόντων εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου