Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

27 Ευρωπαίοι σοσιαλιστές συνιστούν Γιώργο


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Poul Nyrup Rasmussen, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλά χέρια. Μετά από πολλούς μήνες ανησυχίας και νευρικότητας, ξαφνικά, σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μας.

Μαθαίνουμε ότι “«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστά χέρια, η Ευρώπη σε λάθος», έχει τίτλο” “ανακοίνωση της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών."

Σύμφωνα με το τι θεωρεί “σωστά χέρια” ο πρόεδρος του ΕΣΚ, μάλλον και η Ευρώπη γενικά βρίσκεται σε “σωστά χέρια”. Για παράδειγμα τον καιρό που βγήκε η ανακοίνωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για τον κ. Παπανδρέου βγήκε και μια της κας Merkel όπου πληροφορηθήκαμε ότι “Η Γερμανία θα προωθήσει πρόταση για επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ευρωζώνη στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel την Τετάρτη.”

Η εμμονή στην αύξηση και δημιουργία νέων φόρων δεν βρίσκεται καθόλου μακριά από αυτά που πιστεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Εάν δεν τα πίστευε αυτά δεν θα είχε την φαεινή ιδέα ότι σε περίοδο κρίσης θα ανακάμψει η οικονομία μέσο της αύξησης φόρων.
Αυτό μόνο ένας σοσιαλιστής θα μπορούσε να το σκεφτεί και μόνο μια δεξιά τύπου Merkel θα αναλάμβανε να ρισκάρει τα χρήματα των φορολογουμένων της στην επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου.

Υποστηρίζει ο κ. Rasmussen ότι ο κ. Παπανδρέου “έβαλε την Ελλάδα και πάλι σε σωστή τροχιά.” Αυτό θα πρέπει να είναι είδηση για τον κ. Παπανδρέου μιας και εναγωνίως παρακαλά την Frau Merkel να τον βγάλει από την τροχιά που το μνημόνιο απέτυχε να τον βγάλει.

Η όλη πορεία του κ. Παπανδρέου μέχρι τώρα είναι μια σειρά εξαγγελιών, μέτρων, εντυπώσεων και ελπίδων που δεν έχουν καταφέρει να μας θέσουν σε μια “σωστή τροχιά.” Ποιος μπορεί ή πρέπει να ξεχάσει την πρώτη μεγάλη ομιλία για την κρίση τον Δεκέμβριο του 2009 στο Ζάππειο. Πόσο γελοία και εκτός πραγματικότητας φαίνεται αυτή η ομιλία τώρα.

Αλλά αυτή η ομιλία ήταν ο ένας οιωνός για ότι θα επακολουθούσε. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι πάντοτε πίσω από τις εξελίξεις. Οι όποιες μετέπειτα παρεμβάσεις του δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά σταθμοί που θα υπογραμμίζουν πόσο ανεδαφικές ήταν οι προηγούμενες εξαγγελίες και υποσχέσεις. Τελικά, το μόνο που θα πετύχει ο κ. Παπανδρέου είναι να εξουδετερώσει ότι είχε απομείνει όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, μια αμυδρά και απροσδιόριστη αίσθηση ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου