Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Να κλείσει ο 9,84


Ενώ κάποιοι "φιλελεύθεροι" θρηνούν για την απόλυση της ...Άννας Παναγιωταρέα και άλλων σεσημασμένων κρατικοδίαιτων κηφήνων από τον "Αθήνα 9,84", ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στη "Lifo" λέει τα πράγματα με το όνομα τους :

"Διάβασα τους μισθούς που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι του 9.84 και αηδίασα. Κάντε google να τους δείτε (μια ξανθιά αμειβόταν με 4.500 ευρώ για δυο δεκάλεπτα σχόλια, ένας χωρίς εκπομπή έπαιρνε 5.692 ευρώ τον μήνα χωρίς να εμφανίζεται, μια άλλη έπαιρνε 4.339 για μια ωριαία εκπομπή κ.λπ.). Όλοι οι καταφερτζήδες φύρδην μίγδην, από πατσαβούρες μέχρι αριστεροί κήνσορες. Μισθούς που πλήρωναν οι δημότες. Για ένα άνισο προϊόν που αφορά ελάχιστους.

Προσπερνώ το θράσος μερικών απολυμένων να ζητάνε τα ρέστα. Και να παίζουν θέατρο επιπέδου Κλακ Φιλμς (κοιτάξτε τα κουρέλια μας! Κυκλοφορούμε με βέσπα!).

Ξεβολεύονται - κι είναι επόμενο να κακιώνουν.

Μ' ενδιαφέρει να τελειώνει η κωμωδία εδώ. Ποιος νοιάζεται πραγματικά αν χάσει τη δουλειά της η Μαρία Σταματέρη και η Αρετή Σιδηροκαστρίτου; Μακάρι να είχε ο μέσος δημοσιογράφος το 1/10 των εισοδημάτων τους. Στην πλειονότητά τους τα επιφανή πρόσωπα που ομοσταυλίστηκαν στον 9.84 όλες τις προηγούμενες θητείες είναι πρόσωπα προνομιούχα, που είχαν άκρες, μέσον, πλούτο, διπλές και τριπλές θέσεις - και είναι αστείο να μιλάμε για εργατικά δίκαια. Όλα τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό ραδιόφωνο επιτελέστηκε ένα πλιάτσικο και αυτό το ήξεραν όλοι! Πλιάτσικο κρατικού χρήματος. Από φόρους φτωχών ανθρώπων.

Εποχές που είναι, θα εκτιμούσα να δω κάποιον να τιμωρείται για την κακοδιαχείριση. Ακούω, μάλιστα, ότι ακόμα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανακαλύπτονται και σε άλλους τομείς του δήμου. Κάθε λογαριασμός και αμαρτία. Περισσότερο, όμως, από την τιμωρία προέχει το τέλος του παραλογισμού.

Πείτε μου έναν (1) λόγο για τον οποίο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο 9.84 με μικρότερο, έστω, κόστος. Χωρίς αυτόν, οι Αθηναίοι δεν θα μαθαίνουν τις ειδήσεις; Δεν θα μεθερμηνεύουν τα γεγονότα; Δεν θα ακούν καλή μουσική και ζημιάρικα ανέκδοτα; Δεν θα λαγνοβοούν στα ιδρωμένα σεντόνια τους τις έρημες νύχτες; Ποιος είναι αυτός ο ΕΝΑΣ λόγος που το αμαρτωλό αυτό καζάνι είναι unique και αναντικατάστατο;

Η μόνη απάντηση που ξέρω είναι η ίδια πάντα: ο σταθμός αυτός υπάρχει μόνο για να βολεύονται οι φίλοι μας ή επειδή είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος της κατάργησής του. Όσοι θίγονται (και θίγονται πολλοί) σε συκοφαντούν από όλες τις μπάντες. Αλλά πολιτικός γίνεσαι για να αλλάξεις πράγματα - όχι για να διαιωνίσεις την αρρώστια.

Νομίζω ότι ο Καμίνης ξεκίνησε σωστά. Αλλά θέλει κι άλλο. Θέλει να μην κωλώσει. Να κλείσει εντελώς αυτό το αποθρασυμένο χωραφάκι του δημοσιογραφικού ρουσφετιού.

Τα μπλογκ θα αφρίσουν, αλλά η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη."

5 σχόλια:

sirinos είπε...

Είναι αλήθεια αυτές οι δημοσιεύσεις? Αν ναί, ο καθένας μας σαν φορολογούμενος νιώθει τώρα σαν κουτός.
Εγώ υποστηρίζω την αμοιβή που κερδίζεται απο ανάλογη προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

οι πισώπλατες μαχαιριές στο χώρο των ΜΜε πέφτουν σαν το χαλάζι!
μάλιστα θα
αυξάνονται όσο μειώνεται η διαφημιστική δαπάνη.
το άρθρο μας παρουσιάζει τονς υπερμεγέθεις μισθούς ορισμένων περίπου σαν την την ανακάλυψη της αμερικής.
δεν μας λέει όμως γιατί το κλείσιμο του σταθμού, το οποίο θα σημάνει την απόλυση και πολύ χαμηλότερα αμοιβομένου προσωπικού, θα αλλάξει την κατάσταση.
δεν νομίζω να μας θεωρεί αφελείς ωστε να πιστεύομε πως θα μείνουν άνεργοι οι δίαφοροι κυφήνες οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα pay roll, κρυφά και φανερά, προκειμένου να "κατεβάζουν" την "γραμμή" της μαζικής εξημέρωσης στο "χριστεπώνημο πλήθος".
στην ελέυθερη αγορά ο καθένας ζητά όσα νομίζει και το αφεντικό του κρίνει.
επίσης η κριτική τύπου " οι δημότες πληρώνουν τον 9,84" δεν είναι ιδιαίτερα δόκιμη.
δηλαδή, για αν χρησιμοποιήω την ίδια λογική, τον Πρετεντερη (που δεν δουλέυει στον 9,84) τον πληρώνουν αντίστοιχα οι καταναλωτές των προϊόντων που διαφημίζονται στο Μεγκα και οι τιμές των προϊόντων θα πέσουν αν κλείσει το κανάλι.
προσωπικά δεν θα συμμετείχα στην συγκεκριμένη "καμπάνια".

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική δεν είναι δόκιμη, αλλά είναι δόκιμο να τους πληρώνουμε. Επιτέλους αυτή η χώρα είναι το βασίλειο της σοφιστείας και της κουτοπονηριάς.
Ακόμα και στο πιο εξόφθαλμο σκάνδαλο όπως αυτό θα βρεθούν κάποιοι να μας πουν ιστορίες για αγρίους.

Ανώνυμος είπε...

eides file! den nrepetai katholou o Tsagkarousianos.

Ανώνυμος είπε...

o 9,84 να κλείσει εκτός και αν μπορεί να λειτουργήσει με 400.000 το χρόνο . Τόσο απλά

Δημοσίευση σχολίου