Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Το γηροκομείο των αποτυχημένων ιδεών


Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία έρχονται να πεθάνουν οι χρεοκοπημένες ιδεολογίες. Από τον κρατισμό μέχρι την πολυπολιτισμικότητα, τα έχουμε κάνει όλα, και ακόμη χειρότερα, επιμένουμε σε όλα.

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε παραδεχθεί ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από όσους μπορεί να αντέξει η χώρα. Εδώ, να σημειώσουμε ότι αυτή η θέση του κ. Αλαβάνου είναι καλύτερη από αυτά που υποστηρίζουν πολλοί σοσιαλφιλελεύθεροι, που πιστεύουν ότι η Ελλάδα χωράει ακόμη αρκετά εκατομμύρια ξένων.

Η λύση του κ. Αλαβάνου ήταν να νομιμοποιήσουμε όλους του λαθρομετανάστες. Μιας και βασική επιδίωξη τους είναι η βόρεια και δυτική Ευρώπη με αυτό τον τρόπο αυτομάτως θα λύναμε το πρόβλημα μας. Με ελληνικά χαρτιά θα μπορούσαν να παν όπου ήθελαν στην ΕΕ.

Βέβαια όπως οτιδήποτε αριστερό ακούγεται εύκολο και ανώδυνο. Επίσης, όπως οτιδήποτε αριστερό είναι εξωπραγματικό. Καταρχήν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν στον ανεπτυγμένο κόσμο ανέρχονται σε 1 με 2 δις ανθρώπους, η νομιμοποίηση του κ. Αλαβάνου δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά μια ανοικτή και επίσημη πρόσκληση σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Αντί να μειώναμε τα προβλήματα από την λαθρομετανάστευση θα τα αυξάναμε. Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που έγινε περισσότερο εμφανής τις προηγούμενες μέρες:

“Επιστρέφοντας 15 χρόνια πίσω, οι Ελληνες πολίτες ενδέχεται στο εγγύς μέλλον να υποχρεώνονται εκ νέου σε έλεγχο των διαβατηρίων τους όταν επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες. Η προοπτική αυτή είναι πλέον εξαιρετικά πιθανή μετά τη σημερινή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί προσωρινής αναστολής του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων για τις χώρες του Σέγκεν που δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά τους.”


Για πιο λόγο ίσως να γίνει αυτή η αλλαγή:

“Με βάση την πρόταση της Επιτροπής η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα θα μπορεί εφεξής να εφαρμόζεται, υπό την ευλογία των Βρυξελλών, σε άλλες δύο ακόμη περιπτώσεις: Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει αιφνίδια κύματα μεταναστών, (όπως π.χ. ισχυρίζεται η Ιταλία, λόγω της κρίσης στη Λιβύη και την Τυνησία) και όταν αδυνατεί να ελέγξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα (όπως ισχυρίσθηκε η Ελλάδα, καλώντας την FRONTEX).”


Δηλαδή κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός Σέγκεν γιατί αδυνατούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Επίσης η συμφωνία Σέγκεν απαγορεύει τις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών.
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεπεράσει ή ξεπερνούν τις αγκυλώσεις τύπου πολυπολιτισμικότητα, και παρόλο που έχουν πολύ μικρότερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης σε σχέση με μας, παίρνουν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της.

Εμείς στην Ελλάδα αδυνατούμε να αμφισβητήσουμε τα αριστερά θέσφατα, όσο καταστροφικά και αν είναι. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο στα οικονομικά και οι εταίροι μας ήδη σκέφτονται να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

Όπως πηγαίνουμε είναι πιθανόν πλέον να μετατραπούμε σε μια ακόμα τριτοκοσμική χώρα με μια δραχμή υπό συνεχή υποτίμηση, μια κατεστραμμένη οικονομία, ένα χρεοκοπημένο κράτος και σε όλα αυτά θα προσθέσουμε φυλετικές συγκρούσεις και ισλαμικό φονταμενταλισμό.
Μετά από τριάντα χρόνια αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας εκεί οδηγούμαστε.

Κάποτε ήμασταν μια βαλκανική χώρα που ήθελε να γίνει Ευρώπη. Τώρα ήμαστε μια βαλκανική χώρα που ίσως γίνει Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου