Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Μπαμπά μην τρέχειςΕπίσης, μπαμπά, να αποφεύγεις το κέντρο της πόλης σου όσο το δυνατόν πιο πολύ. Και όταν τυγχάνει να είσαι εκεί, να μην φοράς ή κουβαλάς αντικείμενο αξίας. Πάνω από όλα, μην σκεφτείς να ζήσεις και να κάνεις οικογένεια στο κέντρο της πατρίδας σου.

“Καιρό τώρα ο Μανόλης µού έλεγε πως ήθελε να φύγει από αυτή την περιοχή. Απ’ αυτό το πεντάρι διαµέρισµα όπου ζούσε στο Κέντρο, στην οδό Ηπείρου. Εβλεπε ότι στη γειτονιά του λιγόστευαν οι Ελληνες. Προσπαθούσε να το πουλήσει για να φύγει, έστω να το νοικιάσει για να µην πάει χαµένο αυτό το σπίτι. Ηταν αγανακτισµένος που, παρά την αγγελία που έβαλε στον Τύπο, δεν κατάφερνε ναβρει αγοραστή. Ηθελε πολύ να φύγει από εκεί, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε…”

Αυτά είπε στα Νέα ο Γιάννης Βογιατζής, κουµπάρος του άτυχου Μανόλη Καντάρη. Δυστηχώς, ο κ. Καντάρης δεν ζει πια και δεν έχει την ευκαιρία να μάθει ότι η ανησυχία για το “Εβλεπε ότι στη γειτονιά του λιγόστευαν οι Ελληνες” ήταν, τουλάχιστον υποσυνείδητα, μια ρατσιστική ιδέα εκ μέρους του, όπως θα τον συμβούλευαν οι Καμίνης, Τσίπρας και η κα Νταλάρα.

Μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποιοι ήταν οι τρεις δολοφόνοι του κ. Καντάρη. Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κάπως πιο συγκεκριμένοι στις περιγραφές τους, αλλά εδώ να πούμε ότι ορθώς τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον όρο άγνωστοι όταν μιλούν για τους τρεις δράστες. Επίσης, να σημειώσουμε ότι μετά από την δολοφονία, υπήρξαν συμπλοκές όπου ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν σε άλλες ομάδες αγνώστων.

“«Σε αυτό το κοµµάτι της Αθήνας οι άνθρωποι είναι αναλώσιµοι...»: φωνή απόγνωσης και ταυτόχρονα έκκληση για βοήθεια, ακούστηκε πολλές φορές από πολλούς πολίτες χθες το πρωί στην οδό 3ης Σεπτεµβρίου.”

Όταν πριν από κάποιο καιρό μερικοί μετανάστες που παρανόμως βρισκόντουσαν στην χώρα, παρανόμως μεταβιβάστηκαν σε πλοίο από την Κρήτη για Αθήνα και παρανόμως εγκαταστάθηκαν στην Νομική των Αθηνών, επιτροπή υπουργών τους επισκέφθηκε σε χώρο της αρεσκείας του για να τους λύσει το “πρόβλημα” και το έλυσε.

Όσο για τους εναπομείναντες Έλληνες κατοίκους του Αθηναϊκού κέντρου, παλαιότερα μέρος της ελληνικής επικράτειας, ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου