Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι η μεταπολίτευση


Μέσα σε 20 μήνες δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες έχουν παραδώσει τα όπλα αδυνατώντας να τιθασεύσουν το τέρας που εξέθρεψαν - το τέρας της μεταπολίτευσης, το ελληνικό κράτος.

- Το ιδιαίτερα εκρηκτικό κλίμα άρχισε να ισχυροποιείται όταν ο βουλευτής Λιάνης αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και ο Αθανασιάδης να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Είναι γνωστές οι “ευαισθησίες” και των δύο αυτών βουλευτών για την ΔΕΗ. Η κυβέρνηση έφτασε σε οριακό σημείο. Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντέξει πολλά, αλλά να χάσει την δεδηλωμένη των συντεχνιών πάει πολύ.

- Αγανακτισμένοι πολίτες αποφάσισαν να περικυκλώσουν την Βουλή. Δεν θα μπορούσαμε να τους αδικήσουμε, εξάλλου, σύμφωνα με την μεταπολιτευτική θεώρηση των πραγμάτων, η δημοκρατία σήμερα καταστρατηγείται αρχίζοντας με την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων, όπως, ο διορισμός, η επιδότηση, η πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα κεκτημένα.
Αυτή δεν είναι η δημοκρατία μας; Το ελληνικό όνειρο το οποίο αν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να το χρηματοδοτούν το κάνουν για τοκογλυφικούς λόγους, και αν όχι, το κάνουν για εθνικιστικούς και ξενοφοβικούς λόγους;

- Βέβαια τα πράγματα πήραν μια πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση όταν η αριστερά και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις αποφάσισαν να δώσουν το δυναμικό παρόν και να δημιουργήσουν μια ωραία τριτοκοσμική κατάσταση στο Σύνταγμα. Καλή η τριτοκοσμική οικονομία αλλά δεν λέει και πολλά χωρίς το τριτοκοσμικό φολκλόρ στοιχείο των αστικών ταραχών.

- Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, Γιώργος λεφτά-υπάρχουν Παπανδρέου, αποφάσισε να μπλοφάρει, στην αρχή παραιτούμενος αλλά λίγο αργότερα παραιτούμενος της παραιτήσεως. Μια πρωτοφανή κρίση σαν αυτή που περνάει τώρα η Ελλάδα χρειάζεται και το στοιχείο της γελοιότητας το οποίο ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να παράσχει.
Την Τετάρτη δεν μπορούσε και χρειάζονταν την αντιπολίτευση. Την Πέμπτη μπορεί και την Κυριακή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.


- Μέσα σε 20 μήνες δύο διαφορετικά κόμματα έχουν ανοικτά δηλώσει την αδυναμία τους να κυβερνήσουν την χώρα. Πίσω και από τις δύο περιπτώσεις η ίδια αιτία, κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το μεγάλο και αδηφάγο ελληνικό κράτος. Είναι ο πυρήνας της υπάρχουσας κρίσης και κανείς, εντός ή εκτός πολιτικού συστήματος, δεν φαίνεται ικανός ή διατεθειμένος να το ελέγξει. Το τέρας που δημιούργησε η μεταπολίτευση μέχρι στιγμής νικά και τους πολιτικούς και την πολιτική με κίνδυνο σύντομα να οδηγήσει την Ελλάδα σε κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου