Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Το Gay Pride, η πολυπόθητη αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και η αφόρητη κρατικολαγνεία της ελληνικής κοινωνίας


Η αιγίδα του Δήμου Αθηναίων υπήρξε για χρόνια διακαής πόθος και ανεκπλήρωτο όνειρο της οργανωτικής επιτροπής του Gay Pride της Αθήνας . Τί και αν έτρωγε τη μια απόρριψη μετά την άλλη, αυτή ήταν εκεί κάθε χρόνο να παρακαλάει ξανά και ξανά για την πολυπόθητη αιγίδα. Και να που φέτος ο νέος δήμαρχος της Αθήνας , Γιώργος Καμίνης, ενέδωσε . Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, οι αγώνες τόσων χρόνων δικαιώθηκαν, οι gay ακτιβιστές μπορούν να πανηγυρίζουν ! Η θεία χάρις της Πολιτείας έδωσε την ευλογία της και στο Gay Pride!

Βέβαια, αυτό το γεγονός είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Οι gay οργανώσεις εμφορούνται από την ίδια κρατικίστικη νοοτροπία που χαρακτηρίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτές είναι κομμάτι της ίδιας ανάπηρης "κοινωνίας των πολιτών". Μια "κοινωνία των πολιτών", με κατ'ευφημισμόν "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση. Μια "κοινωνία των πολιτών" που αδιαφορεί για την ανεξαρτησία της έναντι του κράτους αλλά αντίθετα το βλέπει σαν "αγαθό πατερούλη" και επιζητά την προστασία του. Και βέβαια, οτιδήποτε διοργανώνει αυτή η ιδιότυπη "κοινωνία των πολιτών", είτε πρόκειται για τη γιορτή της σαρδέλας στα Νέα Μουδανιά, είτε το Gay Pride στην Πλατεία Κλαυθμώνος , νιώθει επιτακτική την ανάγκη να το θέτει υπό την αιγίδα κάποιου κρατικού φορέα. Bλέπετε, στην Ελλάδα μόνο έτσι η εκδήλωση δικαιώνεται και νομιμοποιείται.

Είμαι λοιπόν σίγουρος πως φέτος οι gay ακτιβιστές έκλαψαν από ευγνωμοσύνη που η πολιτεία άνοιξε επιτέλους τη στοργική αγκάλη της και γι αυτούς. Όσο για τους "προοδευτικούς" ψηφοφόρους του Γιώργου Καμίνη, πέριξ της Πλατείας Κολωνακίου, ρίγησαν από συγκίνηση όταν αναλογίστηκαν πόσο μοντέρνος και ανοιχτόμυαλος είναι, τέλος πάντων, ο νέος μας δήμαρχος! Επιτέλους, γίναμε Ευρώπη, βρε παιδί μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου