Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ο συνεπής κύριος Καμίνης


Δεν μπορούν να κρύψουν την απογοήτευση τους αυτές τις ημέρες οι Έλληνες φιλελεύθεροι με την επαμφοτερίζουσα και άτολμη στάση του εκλεκτού τους Γιώργου Καμίνη στο θέμα των σκουπιδιών . Ειδικά, η τελευταία δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων πως πιστεύει "στον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και ότι οι ΟΤΑ πρέπει να διατηρήσουν της ευθύνη τους στον τομέα αυτό" ξεχείλισε το ποτήρι . Μάλιστα, ο Στέφανος Μάνος, το κόμμα του οποίου στήριξε την υποψηφιότητα Καμίνη, έγραψε στη σελίδα του στο facebook πως η επιλογή του Δημάρχου Αθηναίων να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς αποκομιδής από υπαλλήλους του Δήμου, "συνιστά πρόκληση προς τον εξοντωτικά φορολογούμενο λαό" και "είναι στα όρια της απιστίας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών".

Όμως αυτή η συμπεριφορά απατημένου συζύγου που επιδεικνύουν οι Έλληνες φιλελεύθεροι προς τον κ. Καμίνη είναι ακατανόητη . Ο Γιώργος Καμίνης υπήρξε πάντα απόλυτα συνεπής στις θέσεις του, όπως τις εξέφρασε ήδη από την προεκλογική περίοδο. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού του δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών ή έστω κάποια πρόταση για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με την κρατικίστικη λογική του Δημάρχου, το πρόβλημα των σκουπιδιών θα αντιμετωπίζοταν με τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς ("Ο Δήμος θα κινητοποιήσει αμέσως το σύνολο των υλικών και ανθρώπινων πόρων του για να εξασφαλίσει την τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών...με διάλογο και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς..."), και βέβαια με το ...δεκαετές Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων 2010 – 2020! Και όπως γράφαμε τότε στο "ΜπλεΜήλο", αντιμετωπίζοντας την οργή των πολλών φιλελεύθερων υποστηρικτών του Δημάρχου, τουλάχιστον, η Σοβιετική Ένωση περιορίζοταν στα πενταετή προγράμματα...

Στο "ΜπλεΜήλο" από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε εναντίον της υποψηφιότητας Καμίνη γιατί , εξετάζοντας το πρόγραμμα και τις θέσεις του, καταλήξαμε πως ο κύριος καθηγητής αποτελούσε "αναπαραγωγή του ίδιου αποτυχημένου κρατικίστικου μεταπολιτευτικού μοντέλου που μας οδήγησε στη χρεωκοπία, με ένα διανοουμενίστικο και ελιτίστικο περιτύλιγμα". Όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως ποτέ δεν προσποιήθηκε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν. Ο Γιώργος Καμίνης ποτέ δεν υποσχέθηκε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στο Δήμο .Ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας κλασσικός σοσιαλδημοκράτης που πιστεύει πως κάθε πρόβλημα λύνεται με τη δημιουργία άλλης μιας δημόσιας υπηρεσίας ή οργανισμού και αυτό το έδειξε από την πρώτη στιγμή . Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι δικό του. Το πρόβλημα το έχουν εκείνοι οι φιλελεύθεροι που συνεργάστηκαν μαζί του, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στο πρόγραμμά του ή έστω να συμφωνήσουν μαζί του σε κάποια κοινά σημεία δράσης. Βλέπετε, σύντροφοι, το να είναι κάποιος ευπρεπής και μορφωμένος, δεν αρκεί για να τον κάνει και φιλελεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου