Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Ευρωπαϊκή αντεπίθεση


Πρέπει να τελειώνουμε με τις βλακείες και τα μισόλογα. Ο κόσμος ψήφισε κατά πλειοψηφία εναντίον του Μνημονίου και έμμεσα κατά της Ευρώπης. Δικαιολογημένα, αν κρίνει κανείς από τις φορολογικές επιδρομές στις οποίες είχε καταφύγει και η κυβέρνηση Παπαδήμου (Πασόκ –ΝΔ) αλλά και το γνήσιο Πασόκ των Γ. Παπανδρέου – Βενιζέλου. Δεν ψήφισε όμως υπέρ της καταστροφής της χώρας και της καταβύθισής της σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας, διεθνούς αναξιοπιστίας και οικονομικού αυτοχειριασμού.

Η κεντροδεξιά φιλοευρωπαική παράταξη έχει στην ουσία διαλυθεί. Πέντε κόμματα διεκδίκησαν, στην πράξη στο όνομά της, την ψήφο των πολιτών. Ορισμένοι με παντελή έλλειψη γνώσης και με μια πρωτόφαντη αμετροέπεια καθύβρισαν τους εταίρους της χώρας μας προβάλλοντας μια εικόνα πολιτικής σχιζοφρένειας προς τα έξω. Αποκαλώντας «τοκογλύφους» αυτούς που δανείζονται ακριβότερα για να μας δανείζουν εμάς φτηνότερα. Προπυλάκισαν σαν δοσίλογους όσους πασχίζουν να εξασφαλίσουν δάνεια από το εξωτερικό για να μπορεί η χώρα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Κι επιμένοντας σε μια ευρωπαική δήθεν πολιτική, ενώ δηλητηριάζουν τον κόσμο με αστήρικτες κατηγορίες περί υποδούλωσης κατά των δυτικών μας φίλων. Την ίδια ώρα περιγράφουν πακτωλούς χρημάτων έτοιμων να έλθουν δήθεν από την Ανατολή, όταν οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι σωτήρες μας συνιστούν επιτακτικά να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για το ύψος των δανείων που δίδονται στην Ελλάδα!! Σχιζοφρενικό είναι να υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εφικτό.

Ο λαός όμως ψήφισε και αριστερότερα. Επιλέγοντας συνθηματολογίες κι’ εξαγγελίες που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα τέστ λογικής. Απόδειξη η άρνηση της Αριστεράς να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Θέτοντας εξωπραγματικές προυποθέσεις συνεννόησης- ακόμη και γα απλή κοινοβουλευτική στήριξη – είναι φανερό πως επιμένει στον ρόλο του κριτή κι όχι του υπεύθυνου κυβερνήτη. Τα αστεία όμως δεν είναι δυνατόν να γίνονται δεκτά. Κι’ ο λαός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες για τις επιλογές του. Ο ισχυροποιημένος ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστικά προκλητική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελούν προιόντα της λαικής ψήφου. Σαν τέτοια είναι σεβαστά. Δεν μπορούμε όμως να τα ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.

Ο καθωσπρεπισμός και η πολιτική των σαλονιών ήρθε η ώρα να τελειώσει. Οι υβριστές, οι εκτοξευτές γιαουρτιών και οι διαφόρων ειδών ακραίοι και πολιτικά ανισόρροποι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με την αβρότητα σαλονάτων συζητήσεων. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για τον τόπο, πολιτικά ανερμάτιστες και παντελώς δίχως σοβαρότητα. Από την καταπολέμηση της ανεργίας με τον διορισμό όλων στο δημόσιο και το φτηνό πετρέλαιο που θα εξασφαλίζαμε από τον Τσαβέζ της Βενεζουέλας φτάσαμε τώρα στον λογιστικό έλεγχο του χρέους (που θα αποδείξει βέβαια πως σχεδόν όλα τα χρήματα πήγαν σε παροχές προς προσοδο- εισπράκτορες και οι οποίοι αποτελούν την νέα πελατεία της Αριστεράς), στην στάση πληρωμών και την υποχρέωση των δανειστών να μας σβήσουν τα χρέη. Τέτοιες αστειότητες δεν θα έπρεπε – αν είχε κι αυτή σοβαρότητα βέβαια - ούτε καν να συζητούσε η ΝΔ. Λύση θα ήταν η παράκαμψη των όποιων επιχειρημάτων του κ. Τσίπρα και η υποβολή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας της πρόθεσης στήριξης μιάς κυβέρνησής του.

Δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύονται παρατάξεις που αερολογούν, κοροιδεύουν και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του θεσμικού πολιτειακού πλαισίου. Όταν ενθαρρύνεται η βία, η παράβαση των νόμων και η ατιμωρησία (με κάλυψη λ.χ. αναρχικών, ακτιβιστικών και φοιτητικών ομάδων) τότε αυτόματα καλλιεργείται η ανάδειξη αντίστοιχων ακραίων ομάδων βίαιης αμφισβήτησης της απέναντι πλευράς. Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει εκ των πραγμάτων. Ακυβερνησία, παραίτηση κάθε προσπάθειας επιβολής της έννομης τάξης και περίπου χάος. Ο φιλοευρωπαικός χώρος και οι συνετοί πολίτες δεν είναι δυνατόν α μένουν αδιάφοροι. Γιατί τότε η συνακόλουθη ανομία και η κατάρρευση του κράτους θα είναι και δικό τους δημιούργημα – μέσω της ανοχής.

Οι εκλογείς πλέον θα έπρεπε να αξιολογήσουν την στάση όλων. Και όσοι πιστεύουν στον ευρωπαικό ορθολογισμό να μην απολογούνται απέναντι στους αριστερούς παραλογισμούς αλλά να αντεπιτεθούν πολιτικά, περιγράφοντας με σαφήνεια τον αυριανό εφιάλτη. Συστρατευόμενοι σε ένα νέο, δυναμικό και νεανικό, πολιτικό φορέα. Που θα αναλάβει την συσπείρωση του κόσμου της μετριοπαθούς και συνετής κεντροδεξιάς. Η ΝΔ είναι ολοφάνερο πως έχει σχεδόν κλείσει τον πολιτικό της κύκλο. Κάποιοι άλλοι, καινούργιοι και γνήσιοι μεταρρυθμιστές, θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος του νέου αυτού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου