Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Ξένια Κουναλάκη: ο κομμουνισμός είναι αλλιώςΕίσαι ένας μελλοθάνατος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σε ενδιαφέρει αν η σημαία του στρατοπέδου είναι μαύρη ή κόκκινη; Αν είσαι η Ξένια Κουναλάκη η απάντηση είναι ναι.

Η κα Κουναλάκη γράφει:

«Σε συνέντευξή του σε κανάλι της Κορίνθου όμως ο κύριος Τζήμερος υιοθέτησε μία ευρέως διαδεδομένη εκτίμηση, ότι Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ είναι δύο διαφορετικές εκφάνσεις φασισμού.»

Η κα Κουναλάκη πιστεύει ότι:

«Τα επιχειρήματα του κύριου Τζήμερου είναι επιπέδου «Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη». Το ίδιο είναι δηλαδή η κατάληψη ενός λιμανιού ή ενός αρχαιολογικού χώρου και οι καθημερινές βάναυσες επιθέσεις κατά μεταναστών; Είναι κοινή η (ψυχολογική) βία που ασκεί το ΠΑΜΕ στους απογοητευμένους Ιάπωνες τουρίστες που δεν θα δουν την Ακρόπολη και η σωματική βία που ασκεί η Χ.Α. σε πρόσφυγες, ομοφυλόφιλους και αριστερούς; Η δε αόριστη κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τους κουκουλοφόρους μπορεί να ενισχύεται από την υποτονική αποδοκιμασία του κόμματος απέναντι σε φαινόμενα βίας, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ δικαστικά. Γι’ αυτό έχει περίπου την ίδια ακρίβεια με τη θεωρία περί παρακρατικών - προβοκατόρων που ξεκινούν τα επεισόδια μετά τις πορείες. Ολοι έχουμε τις υποψίες μας, αλλά μέχρι να εξασφαλίσουμε συγκεκριμένες αποδείξεις οι υπόνοιες αυτές περιορίζονται στη σφαίρα των αστικών μύθων.»

Σκοπός εδώ δεν είναι η καταμέτρηση της βίας των μεν και των δε. Αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η άκρα δεξιά έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει το επίπεδο βίας της άκρας αριστεράς. Οι εθνικοσοσιαλιστές ακόμα δεν δολοφονούν πολιτικούς και εκδότες της αριστεράς. Δεν καίνε εργαζόμενους στις τράπεζες. Δεν καίνε την Αθήνα κάθε τρεις και λίγο.

Αλλά ίσως η κα Κουναλάκη να διαχωρίζει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την αριστερά. Είναι όμως ένας διαχωρισμός που για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ με τις ομάδες κρούσης του ΠΑΜΕ επιβάλει την θέληση του όποτε και όπως θέλει. Όποιος αντισταθεί τις τρώει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι συνιστώσες του δεν βιαιοπραγούν εναντίον πολιτικών αντιπάλων, τα μέλη του είναι μάρτυρες υπερασπίσεως τρομοκρατών, βουλευτές του συμμετέχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης άλλων τρομοκρατών (δείτε Η Δημοκρατία της Σιωπής.) Ταυτόχρονα η εφημερίδα του κόμματος, Αυγή, χωρίς ίχνος ντροπής δημοσιεύει άρθρα που ξεκάθαρα και ανοιχτά επιδοκιμάζουν και παροτρύνουν την βια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Συνεχίζει η κα Κουναλάκη:

«Από την άλλη, είναι ασέβεια για ένα ιστορικό κόμμα σαν το ΚΚΕ, του οποίου η 94χρονη συμβολή στη νεότερη ελληνική ιστορία έχει αναγνωριστεί διακομματικά μέσα από τη νομιμοποίησή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να συμψηφίζεται με μία ελεεινή συμμορία κοινών εγκληματιών με ναζιστικές ιδεολογικές καταβολές. Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. ξημεροβραδιάζεται στη ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια για καθημερινές βιαιοπραγίες. Στοχοποιεί αδύναμες κοινωνικές ομάδες, συγκροτεί παράνομες αστυνομικές περιπολίες, ξυλοκοπεί και απειλεί, καταλύει δηλαδή κάθε έννοια κράτους δικαίου.»

Πως ακριβώς μπορεί ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ που προσπάθησε δια της βίας να επιβάλει κομμουνισμό στην Ελλάδα, που ακόμα και σήμερα καθαγιάζει τον Στάλιν και τα εγκλήματα του, που ονειρεύεται μια Βόρεια Κορέα στην Mεσόγειο, που δεν αναγνωρίζει το σύνταγμα, που, για να αντιγράψω την κα Κουναλάκη, «συγκροτεί παράνομες αστυνομικές περιπολίες, ξυλοκοπεί και απειλεί, καταλύει δηλαδή κάθε έννοια κράτους δικαίου» να έχει «συμβολή στη νεότερη ελληνική ιστορία»;

Η κα Κουνελάκη απλά επαναλαμβάνει το γνωστό μεταπολιτευτικό τροπάριο της αγιότητας της αριστεράς. Προσφάτως με τον τραμπουκισμό του Κασσιδιάρη είχαμε άλλη μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα παραλήρημα μεταπολιτευτικής υποκρισίας. Μακάρι οι τρεις νεκροί της Marfin να είχαν την ίδια συμπαράσταση από ΜΜΕ και πολιτικούς όσο οι «κυρίες» Κανέλλη και Δούρου.

Καλό θα ήταν η κα Κουνελάκη να απεμπλακεί από τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης. Να αποκτήσει την δική της σκέψη και λόγο. Δεν είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε να λάθη των γονέων μας.

Αλλά μια τέτοια αλλαγή πορείας θα είναι δύσκολη για την κα Κουνελάκη. Είναι συνηθισμένη στην αντιγραφή. Έτσι θα εξηγείτε και η λογοκλοπή που διέπραξε από ένα άρθρο της Sarah Boxer. Εδώ η ανάλυση της λογοκλοπής, εδώ το άρθρο της Sarah Boxer και εδώ η αντιγραφή της κας Κουνελάκη. Σε εφημερίδες του εξωτερικού μια τέτοια πράξη θα σήμαινε αυτόματη απόλυση του λογοκλόπου και μια πρωτοσέλιδη συγνώμη προς τους αναγνώστες. Στην έγκριτη και έγκυρη Καθημερινή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας η ζωή συνεχίζεται με μια πιο πλήρη αγιοποίηση της αριστεράς.
Συνέχεια

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Η Αριστερά ενάντια στις ...πατάτες (ή πως η Αριστερή θρησκευτική πίστη σκοτώνει την καινοτομία)Πρόσφατα, ο Γερμανικός πολυεθνικός κολοσσός χημικών BASF ανακοίνωσε την μεταφορά ολόκληρης της ερευνητικής μονάδας βιοτεχνολογίας από το Ludwigshafen am Rhein της Γερμανίας στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Η μεταφορά αυτή- την οποία συνοδεύσε η απόφαση της BASF να επικεντρώσει την προσοχή του βιοτεχνολογικού της ερευνητικού τμήματος στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής- αναμένεται να έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην ευρωπαική τεχνολογική καινοτομία στον τομέα της βιοτεχνολογίας αλλά και γενικότερα στην Ευρωπαική γεωργία και στην δυνατότητα της ηπείρου να παράγει τα τρόφιμα τα οποία χρειάζεται για τον πληθυσμό της.  

Οι ποικιλίες φυτών που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια της BASF περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ποικιλίες πατάτας οι οποίες έχουν τροποποιηθεί ώστε να παράγουν διάφορα είδη και ποσότητες αμύλου και ειδικότερα ποικιλίες πατάτας που παράγουν μεγάλες ποσότητες αμυλοπεκτίνης, όπως οι ποικιλίες Amflora, Amadea και Modena. Επιπρόσθετα, η BASF έχει αναπτύξει και μία ακόμα ποκιλία πατάτας, την Fortuna, η οποία έχει αυξημένη αντίσταση στον ωομύκητα Phytophthora infestans ο οποίος είναι υπεύθυνος για την καταστροφή (late blight) εκατοντάδων τόνων πατάτας ετησίως. Για παράδειγμα, εκτιμάται πως κάθε χρόνο, οι μολύνσεις πατάτας από τον P. infestans είναι υπεύθυνες για ζημιές ύψους $3-$5 δισεκατομμυρίων σε αγρότες και εταιρείες τροφίμων. Σε περιόδους επιδημίας, εκτιμάται πως ο P. infestans μπορεί να καταστρέψει μέχρι και το 75% της παγκόσμιας παραγωγής πατάτας αν δεν ληφθούν μέτρα όπως π.χ. ψεκασμοί με μυκητοκτόνα. (Ο P. infestans ήταν η αιτία που προκάλεσε την “πείνα της πατάτας” στην Ιρλανδία το 19ο αιώνα, γεγονός που οδήγησε στην μεγαλύτερη έξοδο Ιρλανδών μεταναστών στις ΗΠΑ). Η ποικιλία Fortuna που ανέπτυξε η BASF έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να εκφράζει δύο γονίδια, τα Rpi-blb1 και Rpi-blb2, τα οποία αυξάνουν την αντίσταση του καρπού της πατάτας στον συγκεκριμένο ωομύκητα. 

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο P. infestans είναι ένας μύκητας με εξαιρετική προσαρμοστικότητα στο φυσικό περιβάλλον (οφειλόμενη στην πολυπλοκότητα του γονιδιώματος του) με αποτέλεσμα όλες οι απόπειρες βελτίωσης της πατάτας μέσω κλασσικών μεθόδων γενετικής (breeding) να έχουν αποτύχει. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα μυκητοκτόνα που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς η ικανότητα τους να καταπολεμούν τον P. infestans μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου και την ολοένα και ευρύτερη χρήση τους. Από αυτήν την άποψη, η δημιουργία της ποικιλίας Fortuna από την BASF αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες βιοτεχνολογικές κατακτήσεις ιδιαίτερα στο χώρο της βιολογίας φυτών των τελευταίων χρόνων. 

 Από οικονομική και κοινωνική άποψη αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγή και αγορά πατάτας έχει γνωρίσει δραματικές μεταβολές τα τελευταία 20 χρόνια. Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι περισσότερες πατάτες καλλιεργούνταν και καταναλώνονταν στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Από τότε έχει υπάρξει δραματική αύξηση στην κατανάλωση πατάτας στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής, περιοχές στις οποίες η παραγωγή πατάτας αυξήθηκε από περίπου 30 εκατομμύρια τόνους στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στους 180 εκατομμύρια τόνους το 2007 (http://faostat.fao.org/). Η κατανάλωση πατάτας εξακολουθεί να είναι υψηλότερη στην Ευρώπη, με τη Βόρειο Αμερική να ακολουθεί, αλλά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη στην Ασία και την Αφρική. Ως αποτέλεσμα αυτής της αυξανόμενης κατανάλωσης, η οικονομική σημασία της παραγωγής πατάτας στην Ευρωπαική ήπειρο είναι τεράστια. Σε πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαικής Στατιστικής Υπηρεσίας βρέθηκε πως η καλλιέργια πατάτας που είναι ανθεκτική σε μόλυνση από τον P. infestans μπορεί να αποφέρει μέχρι και $16 εκατομμύρια το χρόνο μόνο στην (σχετικά μικρή) Σουηδική οικονομία. 

 Αλλά δεν είναι μόνο οι οικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την απόφαση της BASF να εγκαταλείψει την Ευρωπαική ήπειρο αλλά και περιβαντολλογικές. Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης καλλιέργειας της ποικιλίας Fortuna οι Ευρωπαίοι καλλιεργητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα χημικά για να καταπολεμούν τον P. infestans τα οποία θα πρέπει όχι μόνο να αυξάνονται σε ποσότητα αλλά και διαρκώς να αλλάζουν (και επομένως να γίνονται πιο επικίνδυνα για τους ανθρώπους) μιας και (όπως αναφέραμε) ο P. infestans έχει την καταπληκτική ικανότητα να μεταλλάσεται εξαιρετικά εύκολα. Επιπλέον, όπως αναφέραμε, η Ευρωπαική αγορά είναι αυτή τη στιγμή η νούμερο ένα καταναλώτρια πατάτας παγκοσμίως. Καθώς η Ασία, η Αφρική και η Λατινική Αμερική πολύ σύντομα θα έχουν αναπτύξει μια ανταγωνιστικότερη παραγωγή πατάτας απ’ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες, είναι πέρα από σίγουρο πως σε μερικά χρόνια τα ράφια των ευρωπαικών σουπερ-μάρκετ θα είναι γεμάτα από πατάτες που θα παράγονται σε αυτές τις περιοχές και οι οποίες θα ανήκουν στην ποικιλία Fortuna-την ίδια ποικιλία που η Ευρώπη απαρνιέται σήμερα και διώχνει μέσα από τα χέρια της! 

Εδώ και πολλά χρόνια η Αριστερή Οικολογία έχει μετατραπεί σε θρησκευτική σέχτα που σταδιακά μειώνει την ικανότητα της Ευρωπαικής οικονομίας να παρακολουθεί τις θεαματικές τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις που μας προσφέρει η βιοτεχνολογία. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα-χώρα της Ευρωπαικής περιφέρειας που ως κοινωνία έχει χάσει εδώ και χρόνια την ικανότητα κριτικής σκέψης- η Αριστερή Οικολογία έχει μετατραπεί σε ένα είδος επικρατούσας θρησκείας που την αποκλείει από τις τεράστιες ευκαιρίες που της προσφέρει η Επιστήμη να αναπτύξει μια ανταγωνιστική, εξαγωγική Γεωργία και Κτηνοτροφία που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των ραγδαία εξελισσόμενων κοινωνιών της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής για φθηνή και θρεπτική τροφή. Είναι ΚΑΙ αυτός ένας ακόμα λόγος όλοι μας σε αυτόν τον τόπο να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για το γκρέμισμα του σάπιου και παρανοικού οικοδομήματος που έχει στήσει η Αριστερά στην πατρίδα μας.
Συνέχεια

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Το ιερό δικαίωμα της αυτοάμυναςΆλλο αυτοάμυνα άλλο αυτοδικία.

Ένας κλέφτης εισβάλει στο σπίτι μου το βράδυ. Αντιλαμβάνομαι την εισβολή, παίρνω την καραμπίνα και μόλις αντικρίσουμε ο ένας τον άλλο τον σκοτώνω. Αυτοάμυνα.

Έγινε κλοπή πριν από μια εβδομάδα στο σπίτι μου, νομίζω ή είμαι 100% σίγουρος ποιος είναι ο δράστης. Παίρνω την καραμπίνα μου για να τον συναντήσω και να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας. Αυτοδικία.

Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου δεν μπορεί ο νόμος να μου επιβάλλει να θέσω την δική μου ζωή και την οικογένεια μου σε κίνδυνο. Δεν είναι δυνατόν να καλείται ο νομοταγής πολίτης να ρισκάρει ότι πιο ιερό έχει γιατί ενδεχομένως ο ληστής είναι ντροπαλός και φιλήσυχος και με το που θα αισθανθεί ότι έγινε αντιληπτός θα γίνει και άφαντος.

Το ρίσκο και την ευθύνη για το τι μπορεί να γίνει κατά της διάρκεια μιας διάρρηξης δεν θα πρέπει να το παίρνει το θύμα αλλά ο θύτης.

Επομένως βασικό στοιχείο μιας πολιτικής που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά το έγκλημα θα πρέπει να είναι η εύκολη και γρήγορη έκδοση άδειας οπλοκατοχής για κάθε νομοταγή Έλληνα πολίτη. Επίσης η αλλαγή της νομοθεσίας που επιτέλους θα επιτρέπει στους Έλληνες να προστατέψουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.
Συνέχεια