Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ανασκόπηση Facebook #4Πολυτεχνείο, φόροι, Ρομπέν των Δασών και Πάγκαλος.


«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.»

- Μάνος Βουλαρίνος, 16/11/13
«Σήμερα εορτάζεται ο θεμελιακός μύθος της γενιάς που κατέστρεψε την Ελλάδα.»

- Ναπολέων Λιναρδάτος, 17/11/13---


«Με την εξοντωτική φορολογία, η "πρωτόγονη" Ελλάδα της μικροϊδιοκτησίας θα είναι , πολύ σύντομα, παρελθόν , "η κλειστή ελληνική οικογένεια θα ανοίξει προς την κοινωνία και τον δημόσιο χώρο της" και τα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων θα πέσουν σε ευρωπαϊκά επιπέδα.
Με το νέο αντιρατσιστικό νόμο , το κράτος θα τιμωρεί οποιαδήποτε άποψη ξεφεύγει από την "πολιτικά ορθή" συναίνεση των "προοδευτικών" ελιτ, όπως συμβαίνει, άλλωστε, στις "πολιτισμένες" ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια.»

«Με την κυβέρνηση Σαμαρά, η Ελλάδα μετατρέπεται γοργά σε μια "πολιτικά ορθή" σοσιαλδημοκρατία ευρωπαϊκού τύπου και οι εκσυγχρονιστές μας βλέπουν τους διακαείς πόθους δεκαετιών να πραγματοποιούνται : Η Ελλάδα γίνεται ,επιτέλους, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα!»

- Τηλέμαχος Χορμοβίτης, 19/11/13
«Το 1974 ξεκινήσαμε την κατεδάφιση της ελληνικής εξαγωγικής βιομηχανίας. Και το πετύχαμε.
Το 2014 ξεκινάμε την απαλλοτρίωση της ιδιωτικής περιουσίας.»

- Γιώργος Σιβρίδης, 18/11/13«Το Υπουργείο Οικονομικών μας λέει ότι στις Αγγλοσαξωνικές χώρες υπάρχει φόρος στην ακίνητη περιουσία. Φοβούμαι μήπως μελετήσουν καλύτερα τη φορολογική ιστορία της Αγγλίας και ανακαλύψουν και τον Φόρο στα παράθυρα των σπιτιών (Window Tax) που επιβλήθηκε το 1695 από τον Γουίλιαμ τον Τρίτο και καταργήθηκε μόλις το 1851.»

- Τάσος Αβραντίνης, 19/11/13
«Σήμερα θα ήθελα να σας θυμίσω ένα από τα πιο αγαπημένα μας παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Τον "Ρομπέν των Δασών". Μια φορά κι ένα καιρό το βασίλειο της Αγγλίας χρεοκόπησε εξαιτίας των σταυροφοριών Ο πρίγκιπας Ιωάννης που το κυβερνούσε για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του ζήτησε από το δεξί του χέρι τον σερίφη του Νοττινγκχαμ να του παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. Ο σερίφης για να το πετύχει επέβαλε αβάστακτος κι άδικους φόρους.»

«Όσοι δεν μπορούσαν να τους πληρώσουν υφίσταντο κατασχέσεις της σοδειάς τους, φυλακίσεις και βασανιστήρια. Για να αποφύγουν αυτά τα δεινά πολλοί πολίτες προτίμησαν την παρανομία και κατέφυγαν στο δάσος του Σεργουντ όπου υπό την καθοδήγηση του Ρομπεν του Λοξλει αποφάσισαν να αντισταθούν στον κρατικό αυταρχισμό. Κι έκλεβαν από τους κρατικούς εισπράκτορες για να αποδίδουν μέρος των άδικων φόρων πάλι πίσω στα φτωχά νοικοκυριά που πεινούσαν κι υπέφεραν. Πόσο σοφοί είναι πολλές φορές οι μύθοι. Και πόσο ανόητοι αυτοί που δεν διδάσκονται από τους βγαλμένους από τη λαϊκή σοφία μύθους»

- Γιάννης Λοβέρδος, 19/11/13---

«Το ρουσφέτι αναβαθμίζεται. Από το "ψήφισε με να σε διορίσω στο Δημόσιο", στο "καταψήφισε τους να σε βάλω στο ψηφοδέλτιο".»

- Taxalia Makedon, 20/11/13«Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο Πάγκαλος θα γράψει ένα ακόμα μπεστ σέλερ με τίτλο "Μαζί τους βγάλαμε"»

- Μάνος Βουλαρίνος, 19/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου