Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Ανασκόπηση Facebook #7Κωνσταντινούπολη, φόροι, κερδοσκοπία, ΑΕΚ.

«Πολλοί Έλληνες "προοδευτικοί" (αριστεροί και φιλελεύθεροι) αρέσκονται να αποκαλούν την Κωνσταντινούπολη, Ιστανμπούλ. Βλέπετε, πιστεύουν οι αφελείς πως έτσι επιδεικνύουν τα αντιεθνικιστικά τους διαπιστευτήρια και πικάρουν τους Ελληναράδες .
Όμως το κύριο όνομα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι οι Οθωμανοί για την Πόλη ήταν Κονσταντίνιγιε (για να τονίσουν πως οι Σουλτάνοι ήταν διάδοχοι του Μεγάλου Κωνσταντίνου). Την ίδια περίοδο, και για αιώνες ολόκληρους, οι χριστιανοί κάτοικοί της, όπως και οι Δυτικοί, συνήθιζαν να την αποκαλούν Κωνσταντινούπολη. Το Ιστανμπούλ επιβλήθηκε μόλις το 1930 από το εθνικιστικό και ημιφασιστικό καθεστώς του Κεμάλ Ατατούρκ, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του εκτουρκισμού του κράτους. (παρότι το "Ιστανμπούλ" έχει και αυτό ελληνικές ρίζες).

«To όνομα Κωνσταντινούπολη, λοιπόν, είναι το όνομα που συμβολίζει το κοσμοπολίτικο και πολυεθνικό παρελθόν της Πόλης . Χρησιμοποιώντας το Ιστανμπουλ , αγαπητοί μου "προοδευτικοί" , στην εναγώνια και ενίοτε κωμική προσπάθειά σας να φανείτε αντιεθνικιστές, απλά παπαγαλίζετε την εθνικιστική προπαγάνδα του αυταρχικού κεμαλικού κράτους.»

- Τηλέμαχος Χορμοβίτης, 9.12.13
«Για λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ. Χθες ο πρωθυπουργός είπε από του βήματος της Βουλής ότι ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι μικρότερος σε σχέση με τους φόρους που ίσχυαν μέχρι τώρα. Και πρόσθεσε οτι φέτος υπήρξε σοβαρή φοροδοτική πίεση γιατί έπρεπε να πληρωθούν οι φόροι τριών ετών (1911, 1912,1913). Αλλά αυτό δεν θα συμβεί το 2014. Εφόσον ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας (κι εγω σέβομαι πάντα τα όσα λέει ένας πρωθυπουργός) τότε το 2014 θα πρέπει να εισπραχθούν τρεις φορές τουλάχιστον λιγότεροι φόροι ακινήτων σε σχέση με το 2013. Αυτό λέει η κοινή λογική. Αν όμως ισχύουν αυτά τοτε πως ο προϋπολογισμός προβλέπει για το 2014 πολύ μεγαλύτερους φόρους σε σχέση με το 2013. Ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω. Αλλά πάλι εγώ δεν είμαι τόσο έξυπνος όσο ο κ. Σαμαρας, ο κ. Στουρναρας κι οι άλλοι κύριοι της κυβέρνησης»

- Γιάννης Λοβέρδος, 8.12.13

«Αν συμφωνείς πως η κερδοσκοπία είναι ανήθικη, πες μου τι δουλειά κάνεις να γίνω πελάτης σου, μιας και σκοπεύεις στη ζημιά.»

- Αλέξανδρος Σκούρας, 12.12.13
«Έφυγε ο γιος του Σιούφα, ήρθε ο γιος του Αναγνωστόπουλου και θριαμβεύει η Οικογενειοκρατία!»

- Νικόλαος Τζιόπας, 11.12.13«Για τον Βασίλειο Μαρκεζίνη έχω γράψει πολλά θετικά σχόλια. Θεωρώ όμως μεγάλο λάθος στην σημερινή του συνέντευξη στην Δημοκρατία, την δήλωσή του ότι είναι μεγάλη του τιμή να προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Τσίπρα! Μαρκεζίνης, Λαφαζάνης και συνιστώσα ...Ρόζα. Άλλος για το Δελφινάριο;»

- Χρήστος Χαρίτος, 8.12.13
«ο Ισλαμοφασίστας λατρεμένος των Ελλήνων προοδευτικών φιλελεύθερων Ερντογάν, οραματίζεται την μεγάλη Θράκη η οποία περιλαμβάνει τα μισά βαλκάνια και την μισή Ελλάδα. Η απάντηση του πραγματικού φιλελεύθερου προς αυτό το κάθαρμα είναι μια και μοναδική. Μολών λαβέ, παλιοκάθαρμα ισλαμοφασίστα.»

- Ευθύμης Μαραμής, 10.12.13

«είδα κάτι δημοσιεύματα για την χιονισμένη "Αγια Σοφία" και απόρησα με την ταχύτητα του Μελισσανίδη στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ»

- Βασίλης Λιβέρης, 12.12.13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου