Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Είναι η ενοχή της Χρυσής Αυγής μνημονιακή υποχρέωση;


Θα άνηκε στα συνηθισμένα σενάρια συνωμοσίας, που φαντάζομαι θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο του ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ήταν ξεκάθαρος: η τρόικα θέλει η κυβέρνηση να τελειώνει με το θέμα Χρυσή Αυγή.

Όπως λέει και η παρουσιάστρια του δελτίου, κα Σία Κωσιώνη, οι εξελίξεις με την ΧΑ «απασχόλησαν τις επαφές που είχαν και ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου.» «Υπάρχει μια μεγάλη ανακούφιση που έρχεται από παντού» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου και συμπληρώνει «γιατί η Ελλάδα δείχνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβληματά της.» «Η Χρυσή Αυγή ήταν κομμάτι πολύ βασικό του λεγόμενου πολιτικού κυνδίνου.» «Περιμένουν να βεβαιωθούν ότι αυτό θα πάει ως το τέλος», δηλαδή το δικαστικό ξεκαθάρισμα της ΧΑ. Ρωτά η κα Κωσιώνη «και αυτό παίζει ρόλο στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις», «Απολύτως» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου.

Ανήκω σε αυτούς τους Έλληνες που θεωρώ την φασιστική ηγεσία της Χρυσής Αυγής ένα μάτσο αλήτες, και ενδεχομένως πολλοί από αυτούς να είναι και εγκληματίες. Για όλους εμάς που βρισκόμαστε ιδεολογικά στα δεξιά και που πιστεύουμε στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, η παρουσία της ΧΑ έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αφού δίνει στα ΜΜΕ την ευκαιρία στιγματίσουν αυτές τις θέσεις όποτε και όπως θέλουν.

Και ενώ πολιτικά η καταστροφή της ΧΑ θα ήταν πολιτικά ωφέλιμη για τον συντηρητικό χώρο και θα δημιουργούσε τον απαραίτητο πολιτικό χώρο για να δημιουργηθεί μια γνήσια συντηρητική δεξιά, που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στην αγρίως πασοκίζουσα ΝΔ, η όλη διαδικασία και το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η δίωξη της ΧΑ θυμίζουν μπανανία.

Δεν είναι αρκετό να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών αυτού του κόμματος. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δικαστές: επιβάλλεται να τους βρείτε ένοχους. Επιβάλλεται γιατί είναι μια ανεπίσημη μνημονιακή υποχρέωση, επιβάλλεται γιατί το θέλουν οι Αμερικάνοι. Επιβάλλεται γιατί ωφελεί πολιτικά την κυβέρνηση, επιβάλλεται γιατί η όλη υπόθεση είναι «μάννα εξ ουρανού» για τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ.

Τις τελευταίες ημέρες το κράτος δικαίου θεωρείται περιττό, καθώς επίσης και το τεκμήριο της αθωότητας, και ένας πρωθυπουργός από το εξωτερικό προδικάζει μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις. Μέσα σε αυτή την υστερία των ημερών, ας μην ξεχνάμε ότι όταν ένα πολίτης επιβάλλεται να βρεθεί ένοχος, αυτή είναι μια πρώτη και μεγάλη φασιστική εκτροπή.


Η συζήτηση με τον κ. Παπαδημητρίου αρχίζει στο 3:07

Συνέχεια

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βασικά συμπεράσματα από την υπόθεση Χρυσή Αυγή


Η αλλοφροσύνη των ΜΜΕ, που μεταδίδουν τα γεγονότα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδουν τις ειδήσεις τα Βόρειο-Κορεάτικα ΜΜΕ, δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ορισμένες βασικές αλήθειες.

- Τα στοιχεία για τις εγκληματικές πράξεις είναι αυτά που θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεση. Δεν μπορεί η απέχθεια για τα πιστεύω των συλληφθέντων, η μανία των ΜΜΕ ή το πολιτικό όφελος της κυβέρνησης, να καθορίσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

- Επειδή για 40 χρόνια τώρα η αριστερά χρησιμοποιεί την βία για να εξουδετερώσει και να τρομοκρατήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αυτό δεν δίνει τον δικαίωμα σε κανέναν που βρίσκεται στην άλλη πλευρά να αρχίσει να χρησιμοποιεί παράνομη βία ή να δημιουργεί εγκληματική οργάνωση. Δεν υπάρχει ισότητα στο έγκλημα. Δεν υπάρχει το: δολοφονήσατε 40, θα δολοφονήσουμε άλλους τόσους και ισοφαρίζουμε.

- Αν η όλη υπόθεση έχει αποδείξει κάτι, ήταν πόσο γελοία και ανεδαφικά ήταν τα νομοσχέδια λογοκρισίας που ήθελαν να περάσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μπορεί το λεγόμενο νομικό οπλοστάσιο να έχει αποδειχθεί περισσότερο από επαρκές και μέσα σε λίγες μέρες να έχει διαλυθεί ένα ολόκληρο κόμμα, αλλά παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά, που βασικά είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, φέρνει νέο νόμο λογοκρισίας. Είναι πολύ δύσκολο για την Νέα Δημοκρατία να βγει από το θέση πολιτικής υποτέλειας στην αριστερά.

- Αν η Ελλάδα είχε το ίδιο πολιτικό προφίλ με αυτό του κόσμου των ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το δεξιό κόμμα στο κοινοβούλιο. Όλοι αυτοί που τόσο χρόνια βάφτιζαν τις δολοφονίες των τρομοκρατικών οργανώσεων εκτελέσεις, που υποστηρίζουν έμμεσα αλλά και άμεσα την παρανομία εφόσον έχει το “σωστό” ιδεολογικό πρόσημο, τώρα αυτοπαρουσιάζονται ως οι μεγάλοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας. Θα είναι δύσκολο να υπάρχει μετριοπαθής πολίτης, με κάποια ιστορική μνήμη, που να μην αισθάνεται αηδία με όλα αυτά που ακούει και βλέπει στην “ειδησεογραφική” κάλυψη των τελευταίων ημερών.
Συνέχεια